Decembra 2007. godine u okviru OŠ Jezdimir Tripković iz Latvice po predlog prof fizičke kulture Dragana Pavlovića, formirana je gimnastička sekcija za decu. Nekolicina sprava za vežbanje je pozajmljena iz OŠ u Arilju i gimnastika je ubrzo postala aktivnost kojom su se deca aktivno bavila na času fizičkog vaspitanja. Ubrzo interesovanje za sportsku gimnastiku raste i u večernjim satima deca iz obližnjih sela počinju da dolaze na svoje prve treninge gimnastike. Najveći broj istih upravo je bila iz Arilja. Od prvobitnih detetak mališana broj istih se za samo par meseci popeo do zavidne cifre od 60 dece. Po želji jednako dece i roditelja vrlo ubrzo formiran je klub koji je deci omogućio da se i van školskih takmičenja nadmeću u gimnastičkim disciplinama. Polaznici ovog kluba sami su mu dali ime. Sam klub je osnovan u novembru 2009. godine. Isti dobija mogućnost da se takmiči u C programu u organizaciji GSS, što i sprovodi u delo.

Sa povećanjem broja članova javlja se potreba i za uključivanjem u rad još jednog trenera. Profesor fizičke kulture Gavrilović Branko se priključuje klubu. Samim tim istovremeno je poboljšan rad i kvalitet novonastalog gimnastičkog kluba. Kada je broj članova kluba premašio stotinu, direktor škole u Arilju dozvoljava kluba da treninge sprovodi i u njihovoj gimnastičkoj sali.
Samim tim deca iz Arilja nisu morala da putuju u Latvicu na trening, a sam klub je dobio prostraniju salu za vežbanje. Zadovoljstvo jednako dece, profesora i roditelja bilo je na zavidnom nivou iako se vežbalo na starim spravama uz manjak neophodnih strunjača. Ubrzo potom pristigli su i prvi pozitivni rezultati.

Deca su se redovno plasirala na Republička takmičenja iz obe škole, a osvajana su četvrta, peta i šesta mesta u ekipnim plasmanima, kao i peto u pojedinačnom. takođe među detes najuspešnijih u Srbiji bilo je još desetak plasmana. Bolje rezultate su postizali dečaci na klupski i školskim takmičenjima. U periodu od 2010 – 2013 gidine članovi kluba su redovno učestvpvali u C programu u svim pionirskim selekcijama kako u muškoj tako i u ženskoj konkurenciji. Ostvareni su značajni rezultati na ekipnom i pojedinačnom nivou.
Školski odbor iz Arilja doneo je nezamislivu do tad odluku koja se odnosila na zabranu rada klubu u njihovoj gimnastičkoj sali. Nedugo potom stiglo je i obaveštenje od direktora da se vrate sprave koje su posuđene sali u Latvici. vrhunac je dostignut odlukom školskog odbora u Latvici da se i u njihovoj sali zabrani rad klubu. Nakon brojnih pokušaja, peticije oko 960 roditelja i ljubitelja sprtske gimnastike, ništa nije uspelo po tom pitanju da se promeni.

O problemu koji je snašao ovaj klub čulo se i u Beogradu. Gimnastički klub Pobednik rešio je da pomogne i obezbedi neophodne sprave i opremu. Napravljen je savez Lasta Pobednik u septembru 2014 godine. Nakon toga je obezbeđena i sala za vežbanje u Arilju u kojoj deca sada mogu nesmetano da vežbaju.

Pošaljite komentar