U okviru OŠ Đuro Daničić u naselju Braće Jerković, u ulici Meštrovićeva broj 19, na teritoriji opštine Voždovac nalazi se Gimnastički klub Pobednik. Isti je prisutan na ovoj lokaciji sa cilje da se što je moguće većem broju dece predstavi gimnastika kao vid sporta i rekreacije. Budući da je gimnastika jednako preporučljiva osobama oba pola, dečaci i devojčice koji žele da se oprobaju u sportskoj gimnastici dobrodošli su u Gimnastički klub Pobednik na Voždovcu.

Gimnastika je jedan od bazičnih sportova, a to znači da ukoliko Vaše dete u budućnosti odabere neki drugi sport ili aktivnost kojom želi da se bavi, gimnastika će mu pružiti dobru osnovu i osigurati uspeh u istima. Gimnastika pre svega pomaže deci da savršeno savladaju koordinaciju svojih pokreta, uspostave idealnu ravnotežu tela, isprave svoje držanje i sopstvenom snagom pomeraju granice realnosti.

Gimnastika se deli na mušku i žensku ketagoriju, a pod ženskom se podrazumevaju:
- preskok, greda, parter, dvovisinski razboj

Muška kategorija gimnastike obuhvata:
- vratilo, razboj, parter, konja za preskok i konja sa hvataljkama, krugove


Savremeno opremljen prostor Gimnastičkog kluba Pobednik na Voždovcu omogućiće svim zainteresovanim mališanima da se uspešno bave gimnastikom i ostvare svoje ciljeve. Princip rada GK Pobednik bazira se na grupnim treninzima, uprkos tome što je gimnastika pojedinačan sport, jer se nastoji pre svega omogućiti deci da se druže, razbijaju osećaj za kolegijalnost, timski rad i sportsko ponašanje. 
O svako članu kluba brine se stručni trenerski tim sa iskustvom. Ukoliko je Vaše dete izrazilo želju da se bavi gimnastikom ili Vi smatrate da bi mu ova aktivnost dobro došla, budite slobodni da svratite do prostorija GK Pobednik na Voždovcu. Svoje prve gimnastične korake Vaše dete imaće priliku da napravi u prijatnom ambijentu pod stručnim nadzorom.

Treneri:


Pošaljite komentar