Na teritoriji opštine Zvezdara, u ulici Milana Rakića broj 81, u sklopu OŠ Marija Bursać očekuje Vas Gimnastički klub Pobednik. Klub koji godinama unazad okuplja mališane različitog uzrasta, zaljubljenike u sportsku gimnastiku. Naime, gimnastiku čini skup motoričkih veština idealno uklopljenih u jednu celinu. Iste su dobro ukombinovane sa gracioznim i vešto isplaniranim pokretima. Sportka gimnastika u velikoj meri utiče na dobru fleksibilnost tela, pomerajući svakodnevno granice njegovih mogućnosti.


Istrajnost, upornost i svakodnevno posvećivanje gimnastici kao rezultat imaju ostvarivanje neverovatnih ciljeva. Pojedinac je u mogućnosti da uprkos gravitaciji i očekivanjima publike izvede neverovatne okrete, preskoke i vežbe uopšte. Veoma kompleksna disciplina, gimnastika bez ustezanja angažuje celo telo pojedinca i traži od istog da da svoj maksimum. Tek kada joj se u potpunosti neko posveti, gimnastika ga nagrađuje vrhunskim rezultatima.

Poslednjih godina gimnastika u velikoj meri dobija na popularnosti kako među mlađim tako i među starijim generacijama. Ukoliko se osvrnemo na graciozne pokrete koje primećujemo prilikom izvođenja gimnastičkih vežbi, možemo slobodno da kažemo da ista predstavlja jednu vrstu umetnosti. Jednako privlačna pripadnicima oba pola, sportska gimnastika je retka disciplina koja u tolikoj meri pozitivno utiče na rast i razvoj pojedinca, kao i njegov mentalni sklop.

Izuzetan doprinost sportska gimnastika daje pre svega jačanju muskulature pojedinca, stvaranju i lepom oblikovanju mišića duž tela, kao i samodisciplini koja je izuzetni važna za ostvarivanje ličnih ciljeva. Budući da se gimnastika smatra bazičnim spotom ista će Vaše dete pripremiti za bilo koju drugu sportsku aktivnost u budućnosti. Čak i nakon kratkog vremena bavljenja gimnastikom svako dete će steći veći osećaj samouverenosti nego što je to možda ranije bio slučaj, osećati veću hrabrost pred novim izazovima, pravilno rasuđivati i smerno kontrolisati svoje ponašanje.

Gimnastički klub Pobednik na Zvezdari raspolaže modernom opremnom za gimnastiku popust gimnastičke grede, partera, konja za preskok, gimnastičkog razboja, tramboline...Isti je predvođen stručnim trenerski timom sa višegodišnjim iskustvom koji je spreman da svakom mališanu omogući da ostvari vrhunske rezultate u gimnastici.


Treneri:


Pošaljite komentar