Mnogo je načina za rekreaciju, mnogo i različitih ponuda u našem gradu, od teretana, bazena, pilatesa ili joge, do biciklizma i trčanja. Ali postoji nešto što sve to spaja i čini osnovu svakog od sportova koje znamo, disciplina koja utiče na razvoj muskulature kod dece i fantastičnog poboljšanja kondicije i opšteg psiho-fizičkog stanja kod odraslih. To je gimnastika, sport star koliko i naš kontinent, koji potiče iz antičkog doba, a možda i stariji ako uzmemo u obzir gimnastiku Dalekog Istoka.

Ova, savremena gimnastika, koju poznajemo ovde u Evropi i koja je postala vremenom međunarodna sportska disciplina, potiče iz Grčke i korišćena je pre svega za vežbe vojske prilikom priprema za vojne pohode. Tako su nastale i današnje gimnastičke vežbe, ali i gimnastičke sprave. Ono što je zajedničko našoj i dalekoistočnoj gimnastici je pre svega istrajnost u vežbanju, rad na kondiciji i trening fokusa i koncentracije.

Gimnastika je disciplina sa kojom je dobro početi što ranije, u dečijem uzrastu i koja najbolje utiče na rast i razvoj fizičke konstitucije, motorike i sposobnosti prevazilaženja različitih prepreka, kao i otklanjanja i prevencije deformiteta. To je sport koji je večit, jer je u osnovi svakog sporta i tokom vremena samo dobija sve bolje i bolje takmičare koji prevazilaze sami sebe. Zato, ako se na vreme sa njom krene mogu se postići vrhunski rezultati, ali u isto vreme, to može biti svakodnevna rekreacija i za Vas i za Vašu decu.

Načinite pravi izbor, Pobednik je tu da Vas podrži!

Za sve informacije: 065 8 555 222 - prof Zoran Vranov


Pošaljite komentar