Da li ste čuli možda za Nađu Komaneči, Vitali Ščerba, Svetlanu Horkinu ili za divnu Simon Bajls koja je u Riju prošle godine., osvojila dva zlata i trenutno je najbolja na svetu? To su imena koja su obeležila jedan od najstarijih sportova, koji potiče još iz antičkih vremena – gimnastiku.

Mnogi vrhunski gimnastičari počinjali su upravo kao deca i tako dostizali velike rezultate, pa čak i oni koji su imali neki nedostatak u razvoju. Gimnastika pruža upravo mogućnost da se prevaziđu nedostaci ili razvije prirodna sposobnost i talenat vašeg deteta. Jačajući i negujući takmičarski, ali i timski duh, vaše dete će se u budućnosti lakše suočavati sa izazovima i novim ciljevima.

Sport i redovni treninzi su od izuzetne važnosti za rast i razvoj dece. Bavljenje sportom omogućava Vasem detetu da stekne bitne veštine kao što su spretnost, fleksibilnost, gracioznost, snaga i koordinacija pokreta. Sve to spada u motoričke veštine koje su veoma bitne za pravilan razvoj. Gimnastika je sportska disciplina koja kao bazičan sport daje i dobru osnovu za bavljenje bilo kojim drugim sportom u kasnijem periodu.

Pored fizičkih prednosti, bavljenje gimnastikom ima za rezultat i bolju koncentraciju, brže savladavanje gradiva i veći uspeh u školi.

Na kraju ono, možda podjednako bitno, jeste da deca kroz timski rad izgrađuju prijateljske odnose, pozitivan stav prema drugima  i uče se toleranciji.

Gimnasticki klub “Pobednik“ poseduje najveći gimnastički centar koji se nalazi u hali 4 Beogradskog sajma. Pored ove lokacije, klub se nalazi još na 9 lokacija, ima velike, savremene sale i pre svega vrhunske profesionalne trenere koji rade i sa odraslima o sa decom na poseban način.

Ako želite da postanete deo ovog sjajnog tima, pozovite: 065 8 555 222 - prof Zoran Vranov


Pošaljite komentar