Ako se pitate za koji sport bi Vaše dete trebalo da se odluči, a da to bude najkorisnije za njega, a da pri tom najviše zadrži njegovu pažnju, odgovor je gimnastika.

Brojni su razlozi na osnovu kojih je gimnastika za decu preporučljiva mališanima od najranijeg doba. Na prvom mestu, deca dobijaju mogućnost da se pravilno razvijaju u spretne i snažne mlade ljude. Redovni treninzi doprinose da njihova  muskulatura bude spremna za brojne izazove i sportove za koje se kasnije odluče. Veliki broj zanimljivih vežbi koje uključuju mišiće celog tela, predstavljene su deci kao vid igre i zabave, što gimnastiku za decu čini još privlačnijom. Mogućnost korišćenja najrazličitijih sprava, na kojima deca mogu da demonstriraju svoje veštine, doprinosi ne samo fizičkom već i mentalnom razvoju deteta.

Gimnastika za decu podrazumeva rešavanje motoričkih zadataka raznih vrsta uklopljenihu jednu celinu, sa ciljem pospešenja kognitivnih sposobnosti deteta i isticanja pozitivnih strana njegove ličnosti. Svoj doprinos gimnastika prvenstveno daje sprečavanju različitih deformiteta kod dece, poput ravnih tabala, krive kičme i bolova u zglobovima, usled dugotrajnog sedenja. Pored toga, bavljenje gimnastikom za decu, oslobodiće mališane straha od visine i različitih izazova postavljenih pred njim. Osećaj hrabrosti i većeg samopouzdanja, neverovatne discipline i istrajnosti, usmeriće svako dete ka postizanju viših ciljeva u životu. Budući da su deca u mlađem dobu sklona padovima, gimnastika ih na razne načine uči da se spretno dočekaju na ruke ili noge, kako bi izbegla ozbiljnije povrede. Ono što je takođe veoma bitan faktor je da, deca koja su od malena fizički aktivna i zaokupljena pozitivnim stranama kao što je sport, manje su sklona lošem uticaju društva i drugim ponudama oko njih koje mogu biti štetne.

Sportski klub Pobednik Vašoj deci, uz zaista vrhunske trenere, daje mogućnost da se oprobaju u ovom sjajnom sportu i da uz njihovu podršku postignu možda i ozbiljne sportske rezultate, a svakako im omogućava da ispune vreme kvalitetno i korisno.

Za sve informacije pozovite: profesor Zoran Vranov 065 8 555 222.


Pošaljite komentar