Ritmička gimnastika je najlepši ženski sport. To je spoj baleta, gimnastike i pokreta uz muziku i odgovarajućih rekvizita. Bavljenje ovim sportom je moguće već sa tri, četiri godine. Kod devojčica koje se bave ovim sportom razvijaju se motoričke i koordinacijske sposobnosti, ali i gracioznost, kreativnost i muzikalnost. Naša deca su danas male devojčice, a kroz nekoliko godina će izrasti u velike devojke, kada će im biti jako važno da izgledaju što je moguće lepše i gracioznije.

 Ljudsko telo se formira u najvećoj meri u uzrastu od naranijeg doba pa sve do 16 godine, kada deca najviše i rastu. U tom periodu je najbolje da se bave sportom i da na taj načun pravilno razvijaju svoje telo. Svaki sport je koristan i zdrav, iako su neki sportovi više namenjeni za jačanje muškog tela i mišića, tako je i ritmička gimnastika isključivo namenjena lepšem polu. Devojčice koje treniraju ritmičku gimnastiku razvijaju se i oblikuju svoje mišiće na idealan način i u meri koja odgovara propozicijama idealne ženske lepote. 

Lepota ritmike ogleda se u druženju, ali i razvoju zdrave osonove za tinejdž godine i kasniji period. Ukoliko želite da i Vi počnete da se bavite ovim prelepim ženskim sportom, koji je između ostalog i olimpijska disciplina od 984. godine pozovite za sve informacije  065/8 555 222 – prof Zoran Vranov

Pošaljite komentar