Dragi Pobedniče,

moram da Vam pišem jer od kada sam dobila preporuku da dođem u Vaš klub, zaista sam se preporodila. Do tada sam uglavnom sedela ispred računara i povremeno šetala sa drugaricama, ali od kada je moj muž krenuo da dolazi kod Vas, zarazio je i mene i zaista, kao da sam dobila neki novi elan i energiju. Nameravamo da upišemo i našeg mališu čim bude napunio 4,5 godina jer tek sad vidimo kolike su dobrobiti ovog sjajnog sporta. Naravno, mi se bavimo rekreativno sportskom gimnastikom i oduševljeni smo napretkom, a mislim da za decu ima još mnogo bolji efekat. Treneri su Vam sjajni i može puno da se nauči od njih.

Veliki pozdrav
Milena i Boris

Ovakva pisma nisu retkost kada je u pitanju ova sportska disciplina jer je sportska gimnastika svakako jedna od najzastupljenijih i nainteresantnijih disciplina kada je u pitanju gimnastika kao sport. Iako gimnastika nije isto što i sportska gimnastika, njena sve veća popularnost među pripadnicima oba pola učinila je da se ova dva pojma stapaju u jedan.

Sportska gimnastika se deli na mušku i žensku. Svi takmičari imaju mogućnost da se takmiče u nekoliko zasebnih disciplina. Sportska gimnastika ima svoje korene u Antičkoj Grčkoj, ali seže još dalje, čak do drevne Kine i Indije. Kasnije je u svoj svojoj lepoti, gracioznosti i sa raznim spravama tada predstavljena na prostorima Nemačke i Čehoslovačke budućim gimnastičarima. Na jednako oduševljenje naletelo se kako među njima tako i među publikom koja je zadivljeno posmatrala fantastične vežbe na parteru i spravama. 

Kada je u pitanju ženska sportska gimnastika razlikujemo sledeće discipline:
- preskok
- dvovisinski razboj
- greda
- parter

Kada je u pitanju muška sportska gimnastika razlikujemo sledeće discipline:
- parter
- konja sa hvataljkama
- krugove
- konja za preskok
- razboj
- vratilo

Sportska gimnastika spade u osnovne sportske discipline i kao takva može biti nečiji trajni izbor, ali i dobra osnova za neki drugi sport. Utiče pre svega blagotvorno na rast i razvoj dece, ali ispravljanje deformiteta, kao i prevenciju, čak i kod odraslih. Za decu je i veoma zabavna jer se u sportskom klubu Pobednik vežbe predstavljaju kroz igru I druženje. A kod odraslih je akcenat na dobroj kondiciji, pravilnom držanju, pravilnom jačanju mišića, ali naravno i otklanjanju nagomilanog stresa kroz sjajne vežbe i sticanje koncentracije. Sve se to, naravno, odražava i na svakodnevni život. Oni koji se ozbiljno posvete ovoj disciplini, mogu napredovati veoma mnogo i doći i do ozbiljnih takmičenja.

Dođite da napravimo zajedno novi korak ka zdravlju i lepoti!
Za sve informacije: 065/8 555 222 - prof Zoran Vranov.


Pošaljite komentar