Vaše male damice žele da se bave nekim sportom koji će im doneti i igru i vežbu i zabavu. Mnogo je sportova trenutno u ponudi, na televiziji se najčešće govori o teniserkama, odbojkašicama ili rukometašicama. Naravno, sva ova tri sporta su sjajna za fizičku kondiciju, razvoj i za dobru aktivnost, ali nijedan od njih nije spoj umetnosti i sporta. Zato je tu ritmička gimnastika, koja predstavlja jedinstven spoj vežbanja, kretanja, muzike i plesa.

U gimnastičkom klubu Pobednik postoje vrhunski treneri, koji će malim princezama dati najbolje usmerenje i pratiti njihov razvoj i podsticati ih da postižu sve bolje rezultate. Ritmička gimnastika podstiče okretnost, spretnost, gracioznost i eleganciju pokreta, uz razvijanje muzikalnosti, mašte i kreativnosti. To je sport koji se preporučuje od malih nogu, čak od uzrasta od 3 godine, da bi se telo i muskulatura pravilno i lepo razvilo.

Dunja ima 10 godina i već se 6 godina bavi ritmičkom gimnastikom. Kada smo je pitali šta je ono što ona najviše voli u ovom sportu, rekla nam je da je joj se najviše sviđa rad u grupi, sa vršnjakinjama kada se zajedno uz muziku sinhronizuju i na taj način ostavljaju lep utisak na gledaoce, a takođe i upotreba rekvizita, traka, obruča, vijača i čunjeva i način njihovog korišćenja. Ono što je u ovom sportu veoma bitno je i druženje i odlazak na razna takmičenja i međusobna podrška takmičarki i trenera, čak iako nisu iz istog kluba. Dunja nam je rekla i da ono što na nju utiče da i dalje istrajava u treninzima je to što se uvek uči nešto novo i što se stalno vide rezultati i kod nje same, ali i kod njenih drugarica.

Dođite da se družimo i naučimo interesantne pokrete i koreografije!


Pošaljite komentar