Ako ste tražili nešto što će Vas pokrenuti na pravi način i učiniti mnogo dobrobiti Vašem telu i duhu, onda ste na pravom mestu. Rekreativna gimnastika koju Vam je omogućio gimnastički klub Pobednik na nekoliko lokacija u gradu jeste jedan drugačiji jednako pozitivan vid gimnastike kao što je to i ozbiljna, sportska gimnastika. 

Za razliku samo od sportske gimnastike, kada je reč o ovom opuštenijem vidu gimnastike, fokus nije usmeren na plasmane na razna takmičenja i pobede na njima, već na pokretanje i rekreaciju tela i na primenu različitih vežbi sa ciljem postizanja dobrih rezultata u oblikovanju tela, sticanju bolje kondicije, koordinacije pokreta, izdržljivosti,a izuzetno je dobro kao preventiva različitih deformiteta.

Rekreativna gimnastika je proporučljiva i deci i odraslim osobama. U dečijoj rekreativnoj gimnastici se obraća pažnja na to da se dete upozna sa sportom i njegovim lepotama uopšte, kao i da stekne radne navike, da nauči da bude istrajno, uporno, da sluša i da to primenjuje u svakodnevnom životu. Putem rekreativne gimnastike kod dece se radi na ispravljanju nepravilnog držanja tela i ostalih problema koji mogu nastati usleg višečasovne neaktivnosti, sedenja u školskim klupama, ispred računara i slično. U Pobedniku se deci kroz igru predstavljaju svi gimnastički elementi, a opet se veoma ozbiljno i odgovorno pristupa svakoj vežbi. Kroz redovne treninge dete stiče samopuzdanje i lakše savlađuje svakodnevne prepreke, izazove i momente koje život pred njega postavlja.

Za odrasle ljude koji žele da se malo aktiviraju i da se odvoje od “sedećeg” načina života, ova aktivnost je prava stvar. Kroz vežbe, aktiviraju se mišići duž celog tela, uključuju se podjednako svi ekstremiteti, a ujedno se insistira na što boljoj koncentraciji. Zbog svega toga rekreativna gimnastika je odličan način ne samo da poboljšate izgled i držanje svog tela već i da se oslobodite stresa, svakodnevnih briga ili nakupljenih negativnih emocija. Tokom vremena osetićete blagodeti ovakve aktivnosti i videćete rezultate veoma brzo u svakom segmentu života.

Neka svaki Vaš pokret bude od sada Vaš prijatelj!

Sve informacije možete dobiti na: 065 8 555 222 - prof Zoran Vranov


Pošaljite komentar