Kako je moguće dostići takvu okretnost, gipkost, jačinu i koncentraciju kao što gledamo kod vrhunskih gimnastičara na Olimpijskim igrama? Sve je moguće upornošću, vrednim radom i trudom i redovnim i istrajnim treninzima, a to dokazuje svakodnevno gimnastički klub Pobednik u kome vežbaju najbolji gimnastičari i gimnastičarke uz stručnu podršku vrhunskih trenera u ovoj disciplini.

Gimnastika je sport u kome je najbitnija istrajnost u treninzima i svaki novi trud na treningu, vratiće mnogostruko našem telu ono što uložimo. Jak kičmeni stub, čvrsti, ali gipki mišići i uspravno, pravilno držanje je san svakog i zaista je sve moguće samo ako se na vreme krene sa vežbanjem i ako se ima kontinuitet u istom. Gimastika se deli na mušku i žensku, pre svega po disciplinama U muškoj gimnastici to su parter, konj sa hvataljkama, preskok, razboj, vratilo i krugovi, a u ženskoj preskok, dvovisinski razboj, parter i greda. 

Krugovi ili karike su sprave na kojima vežbaju samo muškarci i na kojima je moguće izvesti najraznovrsnije vežbe, prelepe okrete i zaista pokazati pravi mali spektakl na visini. Bitno je da je gimnastičar pre toga dobro pripremljen, da ima jake mišiće ruku, ali i trbušne mišiće,a krugovi su pričvršćeni jakim kaišima ili metalnim sajlama za metalnu konstrukciju, što obezbeđuje sigurnost u vežbanju, a podrška trenera je u svakom trenutku tu. 

Dođite i uverite se šta je sve moguće učiniti na ovim zanimljivim spravama!
Kontakt telefon za sve informacije 065 8 555 222 - prof Zoran Vranov


Pošaljite komentar