U vreme detinjstva ljudi koji su sada roditelji dece koja se mogu nazvati generacijom zatvorenog prostora, bilo je normalno da se izađe u park ili igralište ispred škole i da se upražnjava neka fizička aktivnost.

Neko je voleo da igra košarku ili fudbal, dok su drugi igrali – između dve vatre. Mališani su obožavali da jurcaju, igraju žmurke, devojčice da preskaču lastiš...

Sada sve to pripada davnoj prošlosti i primat je preuzela moderna tehnologija. Tako je stvorena generacija dece koja najveći deo svog slobodnog vremena voli da provodi tako što sedi u kući. Tu njima nije dosadno, jer se putem interneta nalaze povezani sa celim svetom. Ali, nažalost, to je samo virtuelno.

Pri tome, nedostaje bilo kakva aktivnost, pa se ovakva deca nepravilno razvijaju, postajući gojazna, troma, slaba... Da ne spominjemo brzu hranu koju često konzumiraju, koka kolu, i druge nezdrave napitke. 

Sport je nešto što bi trebalo uvesti u život svakog deteta, jer vežbanje ne može ništa da zameni. Telo koje se razvija, zahteva pokret, a ne sedenje i pasivnost. Gimnastički klub Pobednik redovno organizuje besplatne probne treninge, pa ste dobro došli da nas posetite. 

Pošaljite komentar