Doba virtuelne komunikacije je donelo otuđivanje na svim nivoima, kako među odraslim ljudima, tako i među decom. Sve se češće komunicira tako što se šalju elektronske poruke, putem raznih aplikacija i sajtova, umesto da se uživo vidimo sa nekim, ili bar pozovemo telefonom.

Naravno, ovakav način života ima svoje posledice, a one se najčešće primećuju kod dece. Pre svega, deca postaju zatvorena u sebe, jer je mnogo lakše da se uključi Instagram, Tik Tok, You Tube ili da se gleda program na TV-u, nego da se izađe sa društvom u park. Tamo je potrebno biti samopouzdan, spreman da se uključi u razgovor, da se komunicira i sve drugo što živi kontakt podrazumeva.

Introvertnu decu je najbolje uključiti na neki sport, a mi predlažemo sportsku gimnastiku. Dolaženje na redovne treninge, znači odličnu socijalizaciju, jer to nije samo izvođenje vežbi, već je i druženje sa vršnjacima, razgovor, šala, priča, i sve ostalo što decu čini srećnom.

Zbog toga smo za vas organizovali probne treninge, odnosno, jedan dolazak koji je sasvim besplatan i jednostavno se termin zakazuje putem telefona. Cilj je da deca osete atmosferu, i da požele i sama da budu deo svega toga, tako da kasniji redovni dolasci postanu obaveza kojoj se deca raduju.

 

Pošaljite komentar