Sa svih strana slušamo kako nas lekari upozoravaju da nije dobro da preterano sedimo i provodimo vreme u kome ima malo ili nema nimalo fizičkih aktivnosti. Ako to nije dobro za starije osobe, pomislite li koliko je štetno za decu koja se nalaze u rastu i razvoju? 
Živimo u vremenu elektronske komunikacije, pa deca stiču lažan utisak da imaju puno prijatelja, ako na Fejsbuku ili Instagramu poseduju virtuelno društvo. Zbog svega toga, mališani se otuđuju jedni od drugih, i postaju osobe koje teško uspostavljaju kontakte, nisu dovoljno komunikativni, povlače se u sebe i slično.
Posledice zbog previše sedenja i nekretanja se ogledaju, pre svega, u lošem držanju, te nepravilnom razvoju kičmenog stuba. Ove greške, da ih tako nazovemo, teško se mogu ispraviti u kasnijem životu, pa je neminovno da se u nekom trenutku javi bol, ukočenost i sve ostale tegobe koje prate bolesnu kičmu. 
Napomenimo i da su deca opterećena jer nose teške školske torbe, i često pogrbljena sede u školskoj klupi, kao i kada rade domaće zadatke. 
Zbog toga je najbolje rešenje razmrdati ih, tj. upisati na treninge gimnastike, barem za početak. Kasnije će dete samo odlučiti da li želi da sa tim treninzima nastavi ili će radije da se prebaci na neki drugi sport koji mu deluje zanimljivije.

Pošaljite komentar