Dakle, u prethodnom tekstu smo otkrili da su moderne tehnologije glavni krivac zbog kojeg naša deca ostaju kod kuće, zavaljena u foteljama i sa tabletom ili mobilnim telefonom u rukama. Setite se svog detinjstva – nikada vas skoro nije bilo kod kuće i uvek ste bili na školskom igralištu, u parku, ispred zgrade... – bilo gde samo ne u četiri zida, jer je tamo, bilo prosto – dosadno.

Sada više u kući nije uopšte dosadno, jer kada vi možete da se online povežete sa nekim ko se nalazi na drugom kontinentu i da protiv njega odigrate zanimljivu igricu – to je već dobro utrošeno vreme, po mišljenju dece. Oni se osećaju sjajno i svakako su srećniji, nego da imaju obavezu da odlaze u sportsku halu na zakazani trening. Ipak, da li je sve to uopšte dobro?

Naravno da nije, jer od vašeg deteta pravi klasičnog pripadnika generacije zatvorenog prostora, gde ono vreme najradije provodi u virtuelnom svetu, koji je tako privlačan, a pri tome mališani nisu svesni koliko toga lepog propuštaju što nudi izlazak iz kuće i druženje sa vršnjacima.


 

Pošaljite komentar