Možda imate klinca ili klincezu koji vole da đuskaju, pevaju, trče, skaču... – jednostavno, hiperaktivni su, poseduju višak energije, koju ni sami ne znaju kako da kanališu.

Vi ste tada u dilemi – da li izabrati sport ili ples, i ako se odlučujete za sport, koja bi to disciplina onda bila, itd. Ovo su samo neka od pitanja koja muče roditelje, ali ne brinite, mi imamo predlog za vas: znate li da je sportska gimnastika u osnovi svih sportova, i da ako je dete trenira čak i više godina, bez problema može kasnije da se prebaci na bilo šta drugo – tenis, plivanje, rukomet, odbojka, fudbal, košarka...

Takođe, ako dete zanima muzika i ples, onda je idealno da se odlučite za ritmičku gimnastiku, ali ovde vodite računa da je to sport namenjen samo devojčicama i devojkama. Sportsku gimnastiku mogu da treniraju svi, i tu je akcenat na snazi, okretnosti, veštini, spretnosti, dok je ritmika nešto suptilnija i traži se gracioznost, prefrinjenost pokreta, tako da izuzetno podseća na balet. Sve vežbe se izvode uz klasičnu muziku, ili uz popularne hitove. Zbog svega toga, ritmika postaje sport koji devojčice brzo zavole. 


Pošaljite komentar