Način da motivišete vaše dete jeste i da zajedno gledate takmičenja u sportskoj gimnastici, putem TV ekrana. Kada deca budu videla spretne momke na konju sa hvataljkama, konju za preskok, na parteru, karikama, vratilu, dvovisinskom razboju, ili kada budu gledali devojčice koje vešto barataju trakom, loptom, vijačom, obručem, čunjevima... – lako će poželeti da budu kao što su i oni. 

Međutim, da bi postali tako jaki, snažni, gracioznih pokreta, vešti, brzi, okretni... – potrebno je da redovno posećuju treninge, da se trude, te da bezbroj puta ponavljaju jednu istu vežbu. Međutim, postoji izreka koja kaže da je – „ponavljanje majka svih uspeha“ – pa je tako i kada je reč o sportu. 

Kada se jedna vežba ponovi mnogo puta, uz korekcije trenera, važbač postaje sve bolji iz dana u dan, tako da se na takmičenju, ta tačka može izvesti savršeno, bez i najmanje greške. Tada svako shvati da redovni odlasci na trening, disciplinovanost i posvećenost, imaju svoje opravdanje a ono je – medalja oko vrata!


Pošaljite komentar