U prethodnom tekstu smo se bavili time kako virtuelni sadržaji negativno utiču na razvoj dečije psihe, ali i fizički razvoj. Drugo pomenuto se odnosi na odsustvo fizičke aktivnosti zbog provođenja vremena na internetu.

Međutim, posledice su mnogo šire. Zamislimo jedno dete koje već dugo vremena zna samo za prijatelje koje stiče virtuelnim putem i ne seća se kada je upoznalo pravog drugara. U nekom trenutku, takvo dete će se razočarati, jer će shvatiti da je veoma usamljeno, i da virtuelni svet nije i pravi.

Gimnastika je sport koji znači da bi trebalo izvesti jednu vežbu do njenog savršenstva. Neretko se mladim osobama čini da je to skoro nemoguće, ali onda počinju da vežbaju i da savladavaju pokrete, tako da na kraju, sasvim uspešno privedu kraju vežbu koja je izgledala kako nemoguća misija. 

U ovome im pomaže trener, kao i podrška drugih vršnjaka, a isto tako i želja da se postane bolji od samog sebe. Zapravo, ovo je i najteža borba – preći vlastite psihološke i fizičke granice, i pobediti sebe. To je mnogo teže nego savladati protivnike na terenu i u sali, tako da je ovo jedan od najzanimljivijih i najkorisnijih aspekata gimnastike. 

Pošaljite komentar