Ne biste verovali kada bismo vam rekli koliko dece postoji koja se gotovo nikada ne bave nijednom fizičkom aktivnošću, osim što imaju redovne časove fizičke kulture. 

Ovo su deca koja žive statično pasivnim načinom života, koji obično znači da se nakon škole i obaveza u tom smislu, nadalje posvećuju sadržajima kao što je TV program, video igre, mobilni telefoni i tableti, internet i slično.

Naravno, sve su ovo veoma primamljivi sadržaji i ne kažemo da ih treba zanemariti, ali ih nikako nije potrebno forsirati i to posebno ne na uštrb fizičkih aktivnosti. Ništa ne može da zameni rekreaciju u parku, trčanje, skakanje, jurcanje i sve ono što je deci namenjeno. 

Deca se razvijaju, i to treba da ide u dobrom smeru, potpomognuto vežbanjem, a ne da se dozvoli da mališani naglo izrastu u pubertetu i da nakon toga imamo mladog čoveka koji počinje da pati od problema sa kičmom, zglobovima, mlohavim mišićima i slično.

Svi mladi ljudi žele da izgledaju dobro, da budu primećeni u društvu i od strane suprotnog pola, stoga je veoma važno da se do dobre fizičke građe dođe uz pomoć sporta. 

Pošaljite komentar