Mnogi roditelji će vam reći da žale jer su dete upisali, više svojom voljom nego njegovom, na treninge fudbala, tenisa, vaterpola i slično, a da ono kasnije nije želelo da tu disciplinu trenira. Svi tu tada osećaju da je izgubljeno neko dragoceno vreme, pa ne znaju kako isto da nadoknade.

Ako već imate takvu situaciju, da dete ne zna šta bi treniralo i čemu bi se posvetilo, savet je i predlog, da uvek birate sportsku ili ritmičku gimnastiku – za devojčice.

Sportsku gimnastiku treniraju svi, ritmiku samo lepši pol, ali je zajedničko ovim granama sporta da predstavljaju sjajnu podlogu da se nastavi dalje, čak i ako se dete predomisli, u nekom trenutku.

Gimnastika je bazičan sport, zato što se nalazi u osnovi svih – svaki trening započinje vežbama zagrevanja, a završava se istezanjem, kao i bilo koji čas fizičke kulture u školama. To su iste vežbe koje koristi i gimnastika, tako da dete postavlja sjajne osnove za dalje.

Vrlo je lako kasnije preći na neki drugi sport, jer se nteresovanja dece kroz vreme menjaju. Zbog toga je izbor gimnastike zaista dobra i prava odluka za vaše dete.

 

Pošaljite komentar