Koliko puta ste čuli svoje dete, posebno ako je ono manjeg uzrasta, da nešto silno želi i sve bi dalo da to dobije, dok se drugog dana već predomisli i ne želi to više, već nešto sasvim deseto? Nemojte da vas iznenadi ako bude tako i kada je reč o sportu. 

Možda će mališani prvo poželeti da budu kao Novak Đoković, jer je on trenutno najpopularniji sportista, kod nas i mogli bismo slobodno reći, jedan od vodećih i u celom svetu. Kasnije, moguće da ipak zažele da budu kao Ronaldo, jer fudbal je fudbal, ipak najvažnija sporedna stvar na svetu. Ima zaista mnogo uglednih sportista, među kojima deca traže svoje idole, tako da ne treba da vas čudi njihova promena mišljenja.

Ipak, kada se neki sport upiše, tome treba ostati dosledan, barem izvesno vreme. Za neodlučnu decu, gimnastika je odlično rešenje, zbog toga što se taj sport može promeniti u bilo kom trenutku, ali iza sebe ne ostavlja izgubljeno vreme, već postavljenje dobre temelje. Vežbe koje se rade na gimnastici, u osnovim su svih ostalih sportova.


Pošaljite komentar