Kroz prethodne tekstove smo prošli skoro kroz sve savete šta biste mogli da učinite da pomognete vašem detetu da se motiviše i da krene na redovne treninge. Često je teško samo početi, a onda sve ide mnogo lakše. Takođe, svi znamo za staru izreku da se dobre navike stvaraju za najmanje dvadeset i jedan dan, a da se gube veoma lako. Zbog toga, dajte svom detetu vremena, ali stalno budite prisutni i razgovarajte sa njim.

Primera radi, još jedan dobar trik, jeste da zajedno gledate na TV-u razna takmičenja iz sportske gimnastike. Ne postoji nijedno dete koje ne želi da bude vešto, hrabro, spretno, snažno, okretno, elastično... Niko ne bi hteo da bude krut, nesavitljiv, nespretan, smotan, trom...

Potrebno je jasno pokazati mališanima, da ih baš te spomenute opasnosti vrebaju, ako nastave da sede kod kuće i da igraju igrice iz fotelje, umesto da se zapute u sportsku dvoranu na zakazani trening.

Postoji još jedna važna stvar, a to je druženje i sticanje novih prijateljstava. O tome nešto više reči u sledećem nastavku ovih tekstova o motivaciji dece da se bave sportskom gimnastikom. 

Pošaljite komentar