Kada kažemo da je neko dete zatvoreno, tada mislimo na to da je okrenuto ka sebi, da je introvert, i da teško uspostavlja kontakte sa drugim vršnjacima. Ovakvim ponašanjem se mnogo gubi, pošto škola nije namenjena samo za to da u njoj deca uče, već i da se druže, socijalizuju, i da ponesu lepe uspomene za ceo život.

Mali introvert će ostati radije kod svoje kuće, zagledan u televizijski program, ili će igrati igrice preko mobilnog telefona, laptopa ili tableta... Još je gora varijanta ako je uveren da ima mnogo prijatelja, na društvenim mrežama, koji su u stvari, virtuelni, a u stvarnosti, nema sa kime da ode na sladoled...

Sport upravo tome služi – ne samo što se deca psihički i fizički pravilno razvijaju, već stiču i korisne kontakte koji neretko traju čitavog života. Kada odlazi na treninge, dete nikada neće biti samo, već uvek okruženo vršnjacima, tako da to počinje da bude obaveza kojoj se ono raduje. Osim toga, takmičenje sa drugima, a pre svega sa samim sobom, doprinosi razvoju i rastu samopouzdanja, koje se veoma lako prenosi na sve segmente života, pa dete postaje uspešnije na mnogim poljima.

Za vas smo organizovali besplatne probne treninge, tako da je dovoljno da pozovete telefonom i da zakažete.


 

Pošaljite komentar