Često je postavljano pitanje – kada je idealno da se krene sa bavljenjem nekim sportom? U slučaju sportske gimnastike, to bi bio baš predškolski uzrast, tj. od 4-6 godina. 

Gimnastika je bazičan sport, tako da će deca vrlo brzo zavoleti razne vežbe koje ih čine spretnim, okretnim, brzim, snažnim... Osim toga, razvija se borbenost, motivacija, timski duh... Jača se volja, samodisciplina... Zbog svega navedenog, ne čudi što su deca koja treniraju neki sport dosta posvećenija izvršavanju svojih obaveza koje nemaju veze sa treninzima, već samo sa školom ili sa porodicom. 

Što se ranije krene sa treninzima, to se navedene osobine pre stiču i kroz redovno vežbanje, one se ustaljuju, pa za dete postaje normalno da odlazi na zakazane treninge, i da u svemu što radi pokazuje maksimalan trud, angažovanost, interesovanje... Sport zaista ima nebrojeno mnogo dobrih aspekata i nijedan loš, i zbog toga je naša topla preporuka da dete odvedete na prvi, probni besplatni trening, da bi samo osetilo sjajnu atmosferu koja vlada među vežbačima. Pošaljite komentar