Kada kažemo da je sportska gimnastika namenjena svima, onda to znači da je mogu trenirati i devojčice i dečaci, kao i profesionalni sportisti i rekreativci. Naime, nekada dete počne da se bavi treniranjem gimnastike kasnije, u dobu od trinaest ili četrnaest godina, na primer, i tada se može smatrati da je kasno za profesionalno bavljenje ovim sportom.

Ono što je bitno da znate, to je da je pravo vreme, ako imate ozbiljnije planove, između četvrte i šeste godine života deteta.

Sportska gimnastika je pre svega bazirana na snazi i akrobatici, tako da održava telo zategnutim i gipkim, ljudi koji se time bave su okretni, spretni, vešti... Neretko se dešava da nakon treniranja, u kasnijim godinama života, i devojke i mladići nastave da dolaze da usavršavaju veštine i svoje telo drže u formi, iako to nije profesionalno bavljenje ovim sportom.

Sa druge strane, devojčice i dečaci, koji sportsku gimnastiku treniraju da bi osvajali najsjajnija odličja na takmičenjima, imaju treninge obično po dva puta nedeljno, dok se to menja kada je treniranje pred neki važan događaj i onda su treninzi od po dva sata, svakoga dana.


Pošaljite komentar