Danas živimo u doba elektronske komunikacije i u doba virtuelnog sveta. Na određen način, dobro je da smo svi povezani, ali sve to treba da se koristi umereno, i vrlo dozirano, da bi imalo prave efekte. Na primer, ako zamenite normalnu, uobičajenu živu komunikaciju telefonskim razgovorima, to neće biti dobro. Takođe, još je gora situacija kada krenete da pišete poruke i mejlove, umesto da govorite... Sve to vodi u asocijalno ponašanje, kada sve teže uspostavljamo kontakt sa ljudima.

Isto je i sa našom decom, koja odrastaju u takvom svetu. Da ne bi izgubila kontakt sa vršnjacima, najbolji lek za to je sport. Sportske aktivnosti nisu samo nešto što dobro utiče na psihu, jer će dete steći nove prijatelje i imati lepe nove obaveze, već je značajno i od krucijalne važnosti za fizički razvoj.

Svi znamo koliko kičma voli pokret i da je pogubno kada se duže sedi u jednom te istom položaju. Deca neće osetiti posledice odmah, ali u kasnijem životu hoće i to sigurno. Nemojte to dozvoliti, i kao odgovoran roditelj, dovedite dete da počne sa treninzima.


Pošaljite komentar