Biti gimnastičar je put kojim se ređe ide, ali put koji može doneti mnoge dobrobiti telu i duhu. Gimnastika je sport koji u sebi sadrži sve osnovne elemente koji utiču na razvoj muskulature i na psihofizički razvoj uopšte, posebno kod dece. Zato je dobro dete od malih nogu usmeriti na bilo koji sport, a u gimnastici mališani sigurno mogu da pronađu svoj pravi izraz i da se možda za nju odluče kao za trajan izbor, pogotovu kada im se vežbe približe kroz igru, čime se iskusni treneri bave u gimnastičkom klubu “Pobednik”.

Gimnastika za vežbe koristi različite sprave. Jedna od najinteresantnijih je svakako I gimnastički razboj. To je sprava visine metar i 75 cm. Vežbe koje se izvode na razboju, zahtevaju od vežbača da izvodi različite figure i okrete, koji u prvi plan ističu njegovu snagu i izdržljivost. Sve vežbe se izvode na kompletnom razboju uzdužno, ispod i iznad šipki.

Vežbe na razboju podrazumevaju izvođenje dominantnih okreta oko uzdužne i poprečne ose. Na razboju vežbe nisu lake I zahtevaju mnogo strpljenja i istrajnosti, ali. iako su veoma zahtevni,svi ti pokreti na razboju od strane iskusnog gimnastičara tokom vremena postaju izuzetno laki i prirodni.

Akrobatske veštine i gimnastički elementi ujedinjeni su u skladnu celinu na razboju, sa završetkom koji se sastoji od skoka sa sprave i kontrolisanog naskoka, pokazuju spretnost, veštinu, elastičnost i gracioznost gimnastičara. On izvodi na razboju velike amplitude u visu i time pokazuje samokontrolu svojih pokreta i pre svega odličnu koncentraciju.

Dođite da zajedno pravimo čaroliju na razboju!

Za informacije pozovite: 065/8 555 222 – prof Zoran Vranov.

Pošaljite komentar