U sklopu Pete beogradske gimnazije, na Tašu, u ulici Ilije Garašanina broj 24, sve mališane ljubitelje sportske gimnastike očekuje Gimnastički klub „Pobednik“, mesto na kom isti imaju mogućnost da ostvare svoje snove i postanu vrsni gimnastičari. Svim zainteresovanim devojčicama i dečacima, Gimnastički klub „Pobednik“ srdačno otvara svoja vrata i želi dobrodošlicu u magični svet gimnastike. Deca različitog uzrasta imaju mogućnost da se bave gimnastikom u idealnim uslovima, kao i da pri tom razvijaju svoje intelektualne i fizičke sposobnosti.

Ukoliko se dete od naranijeg detinjstva bavi gimnastikom, njegovo telo i organizam uopšte biće usmereni ka pravilnom rastu i razvoju. Sportska gimnastika predstavlja spoj jedinstvenih vežbi i pokreta koji podstiču razvoj i formiranje mišića duž celog tela. Samim tim muskulatura deteta postaje snažnija, elastičnija i izdržljivija. Gimnastika obezbeđuje detetu sticanje dobrih motoričkih veština, dobre koordinacije pokreta, jačanje samopouzdanja i hrabrosti što je vrlo značajno za odrastanje deteta.
Naime, suština gimnastike se sastoji u nizu dobro ukombinovanih vežbi koje gimnastičar treba da savlada. Ukoliko želite da svom mališanu omogućite da se druži sa vršnjacima i napravi svoje prve gimnastičke pokrete u prijatnom ambijentu, na pravom ste mestu. Gimnastički klub Pobednik na Tašu pruža deci priliku da se upoznaju sa čarima gimnastike i istu zavole. Gimnastika je idealan način za sticanje kontrole nad vlastitim telom i prkošenja zakonima gravitacije.


Brojna prijateljstva stvorena su upravo u Gimnastičkom klubu Taš a na istom mestu su otkriveni i brojni mladi talenti. Savremeno opremljen klub poseduje kompletnu opremu i sprave za većbanje među kojima su gimnastički razboj, gimnastičko vratilo, gimnastički krugovi, gimnastička greda i drugi.
Iako je u suštni gimnastika individualna veština, u gimnastičkom klubu „Pobednik“ praktikuje se rad u grupama. Naime cilj ovakvog rada je pre sveg međusobno druženje dece i omogućavanje istima da razmenjuju svoja iskustva, stavove i misli. Na ovaj način utiče se na stvaranje timskog duha kod dece, koji je veoma važan za bavljenje sportom u budućnosti.

Treneri:

Pošaljite komentar

Dejan 10.09.2016 19:21

Gde mozemo da se javimo da upisemo devojcicu 10 god. na ritmicku gimnastiku, inace mi smo sa Karaburme, unapred zahvaljumo na odgovoru.

Mirjana 18.09.2016 13:09

Htela sam da dovedem dete, 8 god. na probni trening sportske gimnastike u sredu u V gimnaziju. Da li je potrebno da popunim neki upitnik, da se javim nekom od trenera (osim ovako putam emaila) i sta je potrebno da dete ponese od opreme na trening?

PJEVAC MISA 07.11.2016 08:42

Dobar dan, moj sin, koji ima 25 godina, bi zeleo da se bavi rekreativnom gimnastikom. Da li mogu da dolaze i odrasli koji nemaju iskustvo u gimnastici, vec bi rekreativno hteli da se bave? Ako moze, koji je najbilizi Vas centar u blizini Tasmajdana gde odrasli mogu da se bave rekreativnom gimnastikom? S postovanjem...