Današnji roditelji u eri kompjutera i kompjuterskih igrica, pa i popularizacije nekih individualnih sportova, ne shvataju toliko blagodeti bazičnih sportova. A upravo bazični sportovi utiču najbolje na razvoj dečije psiho-fizičke snage koju kasnije mogu da primene na sve aspekte života.

Veliki grčki filozof Platon govorio da je od svih načina čišćenja i jačanja tela najbolja – gimnastika. Roditelji koji su se bavili ovim sportom sigurno se slažu sa starogrčkim filozofom, ali mnogi se plaše da vide svoje mališane na gredi i razboju. 

Gimnastika utiče na pravilan razvoj deteta, jača mišiće, razvija motoriku, učvršćuje kosti i zglobove, telo postaje gipkije, spretnije i okretnije, a pokreti elegantniji i sigurniji, a rezultati se vide do kraja života. Upisivanje deteta na ovaj sport je najbolja investicija u njegovo zdravlje.

U gimnastičkom klubu Pobednik, sa decom rade vrhunski treneri i njihovo je mišljenje da upravo gimnastika sprečava decu da krive kičmu i hodaju pogrbljeno, a takođe daje svoj doprinos u velikoj meri kod krivih nogu i ravnih stopala. Studije pokazuju da su deca koja su se u nekom svom dobu bavila gimnastikom, kasnije bivala uspešnija od vršnjaka i u drugim sportovima.

Mnogi roditelji smatraju gimnastiku pomalo “egzibicionističkim”sportom. Da li je to tako? Treneri i sportski stručnjaci kluba Pobednik kažu da do sada nikada nisu imali loše iskustvo, jer uz pravilnu asistenciju i zaštitu dece dobrom opremom ne može doći do ozbiljnih povreda.

Mališani uzrasta tri i četiri godine već su dovoljno spremni za prve časove iz gimnastike. Metode na početku uključuju treninge uz pesmu, igru, penjanje, puženje, skokove, okrete i mala takmičenja sa vršnjacima, kao i vežbice uz rekvizite u duginim bojama. Uz zabavu se tokom vremena uvode ozbiljniji treninzi i sportska tehnika. 

Pored fizičke dobrobiti, vežbanje uklanja sve ono što nepovoljno utiče na psihički razvoj ličnosti i dete čini nasmejanijim, pozitivnijim, hrabrijim i spremnijim da se suoči sa svakodnevnim izazovima.

Pridružite nam se da zajedno budemo Pobednici!

Za informacije možete pozvati: 065/8 555 222 - prof Zoran Vranov.

Pošaljite komentar