Razvojna gimnastika ima velike prednosti u odnosu na druge sportove i predstavlja izuzetno dobru osnovu za dalji odabir sportova po želji deteta. Kao bazični sport, gimnastika je pogodna za decu od najranijeg uzrasta i pruža im mogućnost da razviju svoje telo i pravilno izrastu. Angažujući telo vežbača u celini, razvojna gimnastika jača i oblikuje mišiće pojedinca i čini ga spremnim za brojne izazove.

Pored fizičkog razvoja, gimnastika deluje pozitivno i na psihički i mentalni razvoj dece. Vežbe putem kojih se od dece traži da unapred isplaniraju svaki svoj korak utiču na njihovu moć koncentracije i svesti o svojim mogućnostima. Brojne motoričke veštine se kombinuju sa sposobnostima kao što su snalažljivost, okretnost, fleksibilnost i koordinacija pokreta, čineći telo vežbača snažnim i izuzetno gipkim.

Razvojna gimnastika podstiče decu da od malih nogu budu aktivna i da se bave sportskim aktivnostima, da razvijaju svoju mišićnu snagu i formiraju zdravo i jako telo. Bavljenje gimnastikom utiče na to da deca izgrade svoju ličnosti, steknu samopouzdanje i svest o sopstvenim potencijalima. Raznolike vežbe, čine da gimnastičari sa lakoćom prkose gravitaciji i pomeraju granice svojih mogućnosti.

Dođite i uverite se u prednosti ovog izuzetnog sporta!

Za sve informacije: profesor Zoran Vranov 065 8 555 222


Pošaljite komentar