Vaše dete je zainteresovano da se bavi nekim sportom, ali još nije odlučilo kojim? Mi smo tu da Vam pomognemo da sa svojim budućim pobednikom odlučite šta bi to moglo da bude.

Gimnastika je sportska disciplina koja se preporučuje deci od najranijeg doba. To je veoma interesantan sport koji uključuje mišiće celog tela i utiče na razvoj muskulature i na kompletan psiho-fizički razvoj deteta. Kada su vežbe prilagođene deci, ona će u njima videti pre svega igru i zabavu i svaki trening posmatraće kao zanimljiv poduhvat u kome učestvuju sa svojim vršnjacima. Kroz različite sprave data im je mogućnost da oprobaju sve svoje veštine i umeće, ali pre svega da oforme svoje telo tako da u kasnijem dobu imaju pravilno držanje i pravilno izvajane mišiće.

Gimastički klub Pobednik na velikom broju lokacija u Beogradu pružio je mogućnost velikom broju dece da upoznaju osnove gimnastike i možda se i odluče da upravo to bude njihov pravi sportski izbor. Vrhunski treneri i gimnastičari koji su i sami učestvovali i pobeđivali na mnogim takmičenjima, usmeriće Vašu decu na najbolji način i pratiti njihov razvoj i napredak.

U okviru gimnastike postoji i deo koji je veoma interesantan i izdvaja se svojim načinom vežbanja, a to je akrobatika. To su vežbe koje, ne samo što povoljno utiču na razvoj fizičkih mogućnosti, nego doprinose i oslobađanju od straha, razvijaju koordinaciju pokreta i koncentraciju. Jedna od najpopularnijih sprava u okviru akrobatike su i krugovi ili karike koji su postavljeni na visini od 2m i 55cm iznad strunjače. Vežbe na krugovima se sastoje od pokreta koji imaju za cilj da pokažu snagu, okretnost i izdržljivost. Krugovi ili karike su pričvršćeni kožnim kaiševima ili čeličnim sajlama za metalnu konstrukciju i time gimnastičar dobija osećaj sigurnosti i stabilnosti. Pored niza okreta, na kraju se izvodi okret u vazduhu i doskok na strunjaču koji mora biti veoma pravilan i estetski upečatljiv. Ovo je jedna od najzahtevnijih gimnastičkih vežbi, ali za decu je prilagođena i veoma inspirativna.Pošaljite komentar