U poslednje vreme svi mi imamo, manje ili više stresne momente na našem poslu, komunikaciji sa ljudima, prevozu ili zbog nekog drugog razloga. A da li znamo koji je najbolji eleminator stresa? Pa naravno, fizička aktivnost. Reći ćete da to svi znamo, ali koliko vremena nalazimo za tako nešto je pitanje. Gimnastički klub Pobednik dao Vam je mogućnost za jedan sasvim novi način, barem kod nas, za oslobađanje od stresa i za jednu igru koja će nas na kratko vratiti u detinjstvo. To je trambolining, nešto što voli svako dete i vrlo često na rođendanima, u igraonicama mališani prvo trče upravo na te male tramboline. A sad postoji mogućnost da je probaju i stariji i uvere se u dobrobit te zanimljive sprave.

Tramboling je, inače, vid sporta i rekreacije i predviđen je za individualno, ekipno i sihrono izvođenje, pa je na osnovu toga i urađena podela na sledeće discipline:
- Olimpijska trambolina 
- Tumbling (akrobatska staza) 
- Dvostruka mala trambolina 

Postoje dve vrste trambolina - velike i male, koje mogu biti okruglog ili pravougaonog oblika, a razlikuju se po svojim dimenzijama i nameni.
Dimenzija velike tramboline je 530 cm x 305 cm, sastoji se od elastičnog platna, koje je rastegnuto preko metalnog okvira, na visini od 115 cm. Ona može opterećenja koje može da podnese I veća opterećenja, tako da je namenjena kako najmlađoj, tako i odrasloj populaciji.  Gledajući decu kako se ushićeno prevrću na nekoj od trambolina, sigurno i sami pomislite da nema lepšeg osećaja od tog. Deca su u stanju satima da skaču i izvode najrazličitije okrete i nikad im nije dosta. Zato Vam se u prostorijama gimnastičkog kluba “Pobednik” pruža posebna šansa da se i Vi vinete u vazduh i budete opet dete barem na kratko.

Mala trambolina, za razliku od velike koja može da se koristi i rekreativno, služi pre svega za gimnastičke vežbe. Dimenzije su jo 150 x 150 i uglavnom služi za odskok sa nje. Postavlja se ispred strunjače i posle skoka gimnastičar se na nju dočekuje, ali zbog svojih malih dimenzija ova vrsta trambolina iziskuje izuzetnu preciznost pri naskoku. Naravno, ako je naskok pravilan, gimnastičar dobija savršen let i mogućnost da izvede najrazličitije figure i pokaže šta sve može.

Trambolining je trenutno svetski trend, a Vaš gimnastički klub Pobednik uvek ide u korak sa vremenom. Zato Vam se pruža jedinstvena mogućnost da probate i oprobate se na ovoj zanimljivoj spravi.

Uživajte i oslobodite se stresa na trambolini!

Za sve informacije: 065 8 555 222 - prof Zoran Vranov


Pošaljite komentar