Roditelji nam se javljaju, pišu, kontaktiraju nas sa pitanjem, šta da rade, jer njihovo dete ne pokazuje interesovanje ni ka jednom sportu posebno. Onda njih muči dilema, šta ako donesu odluku umesto mališana, i upišu ga na treninge koje će dete da pohađa, šta će se dogoditi ukoliko se ono predomisli i jednostavno odluči da ga taj sport više ne zanima?

U životu često čujemo da je Petar prešao sa vaterpola na fudbal, ili da je Ivana rešila da se bavi rukometom umesto odbojkom... Naprosto, deca rastu, pa im se menjaju i interesovanja. Ipak, da bi neko postao profesionalni sportista, on treba da ostane veran sportu kojim je počeo da se bavi kao dete. Pravo vreme za otpočinjanje bavljenja nekom sportskom disciplinom je oko četrvrte do šeste godine, i posle se već smatra da je kasno.

Dakle, vremena za gubljenje nemate, ali postoji jedna caka – ako baš imate neodlučno dete koje ništa posebno ne zanima, a ne želite da načinite pogrešan izbor, tada je najbolja odluka da mališana upišete na gimnastiku. To je bazična sportska disciplina, tako da je lako kasnije preći na bilo koji drugi sport. 


Pošaljite komentar