Odgovor je kratak, zapravo – ništa dobro. Naime, deca su veoma opterećena mnogim obavezama koje imaju u školi, tako da im je potrebno da se relaksiraju. Roditelji sadašnjih klinaca su se igrali u parkovima i na igralištima, a današnja deca odlaze na treninge.

Ovo drugo je, naravno, mnogo bolje, jer znači stalnu obavezu, koja se može pretvoriti i u profesiju, jednog dana. Mnogi naši polaznici su postali profesionalni gimnastičari, bilo da je u pitanju sportska gimnastika ili ritmika.

Međutim, ako dete ništa ne trenira, prvo što će se dogoditi je obično, krivljenje kičmenog stuba. Naime, teške školske torbe i rančevi, kao i nepravilno držanje tela pri hodanju i sedenju, utiču da se kičma nepravilno formira i to dok se nalazi u rastu i razvoju. Ovo rezultira bolovima u lumbalnom ili vratnom delu, ako ne odmah, onda u godinama koje dolaze. Ovakav scenario niko ne želi, tako da je potrebno sprečiti to na vreme.

Isto tako, neaktivnost u fizičkom smislu i provođenje vremena u virtuelnom svetu, vodi do negativnih psiholoških posledica, jer dete postaje otuđeno, povučeno u sebe, teško uspostavlja kontakte sa vršnjacima i nije druželjubivo.

Sve te prepreke se uspešno prevazilaze ako dete stekne lepu naviku da se bavi bilo kojim sportom, a mi predlažemo gimnastiku. Pošaljite komentar