Ako imate devojčicu, da li je da je upišete na ritmiku ili sportsku gimastiku?

Kad je o gimnastici reč, devojčice mogu da biraju, zbog toga što je i ritmika opcija, dok za dečake to nije. Možda imate jednu hiperaktivnu klincezu i pitate se gde da je usmerite – da li ne ritmiku ili na sportsku gimnastiku?

Pre svega, rukovidite se nekim pravilima koja ćemo ovde navesti. Dakle, da li vaša klinceza voli ples i muziku? Ako je odgovor DA, onda je svakako ritmika bolji izbor. Jer, ova vrsta gimnastike podrazumeva vežbanje uz melodije, muzičke taktove popularne muzike ili klasike. 

Sportska gimnastika više pažnje posvećuje vežbama, pravilnom držanju tela, savrešenom osećaju za balans, sa elementima akrobatike... To sve postoji i kod ritmike, ali je uključen i ples, kao i drugi rekviziti koji se koriste.

Najbolje je da dođete kod nas na probni trening, i da vaša klinceza uvidi šta bi joj više odgovaralo. Jer, jedno je ako samo pričate sa njom (pod uslovom da je dovoljno odrasla), a drugo je ako sama sve isproba, upozna trenere i vršnjake, oseti atmosferu u koju će se, verovatno, zaljubiti.

Pošaljite komentar