Bazični sport, kao što je gimnastika, nudi mogućnost da se vaše dete u bilo kom trenutku u budućnosti, preorijentiše na nešto drugo. Pri tome, temelji su postavljeni, tako da vreme nije izgubljeno, ni kada je u pitanju moguća profesionalna karijera.

Akrobatika i snaga, glavne su odlike sportske gimnastike, i kao takva, ona je prilagođena i dečacima i devojčicama, pošto se njihove sprave i vežbe razlikuju. 

Dete se pravilno formira, njegov skeletni i mišićni sistem se razvijaju kako treba, a sve to zahvaljujući redovnim treninzima, koji često traju i po dva sata svakoga dana, posebno kada se radi o pripremama za predstojeća takmičenja. 

Moramo imati u vidu da je deci neophodna fizička aktivnost, jer se nalaze u razvitku, pa nije redak slučaj da se kičma iskrivi ukoliko dete nije fizički aktivno a ubrzano raste, posebno u periodu sedmog i osmog razreda.

Redovne vežbe, pomažu da kičmeni stub ostane prav, da mišići koji ga drže budu jaki, i ne samo mišići leđa, već celog tela – nogu, ruku, stomaka, zadnjice... Mišići postaju vretenasti i veoma lepo oblikovani.


Pošaljite komentar