Živimo u vremenu tehnologije, kada je virtuelni svet postao gotovo isto što i pravi, jer je u njemu mnogo osoba koje tamo rado obitavaju. Šta bi to konkretno značilo? Video igre, a posebno društvene mreže, odvukle su dosta dece od bavljenja sportom, i zatvorila ih u kuće, tako da vode način života koji možemo da okarakterišemo kao statično pasivan.

Zbog svega toga imamo dete koje je asocijalno. Ovo bi značilo da mališan teško uspostavlja kontakte sa drugom decom, ne započinje prvi razgovore, ne postavlja pitanja, stidi se, i najbolje se oseća kada je pred ekranom svog mobilnog telefona ili laptopa. Jer, tamo ima preko hiljadu prijatelja, foloversa, ili kako god to želite da nazovete, a u stvarnom životu, možda nema nikog.

Ovo se najbolje izbegava tako što se deca usmeravaju na sport. To je sjajan lek da dete stekne sigurnost u sebe, i pre svega, da se izvuče iz kuće. Zbog toga nemojte propustiti da zakažete prvi, probni trening u Gimnastičkom klubu Pobednik, koji je besplatan, i dozvolite svom mališanu da oseti atmosferu. Verujemo d aće se brzo zaljubiti u sve što vidi i poželeti da postane deo svega toga.


Pošaljite komentar