Internet svet je postao zaista velika prepreka za decu koja se žele baviti sportom, jer ih privlači sve što je virtuelno. Virtuelnost, nudi jednu obmanu, u smislu da se mališanima plasira život koji nije stvaran, a u koji oni veruju, i žele da žive isto tako.

Roditelji imaju zadatak da im objasne da je pravi život u školi, na treninzima, u druženju sa vršnjacima, a ne na Instagramu, Tik Toku, You tube-u... Nije dovoljno samo govoriti mališanima, potrebno je učiniti nešto konkretno, a to je dolazak na prvi, probni trening u Gimnastički klub Pobednik.

Asocijalnost jeste nešto što nastaje kao posledica previše korišćenja virtuelnog sadržaja, jer se tako deca zatvaraju u svoja četiri zida, pa se tu osećaju zaštićeno i prijatno. Ipak, naravno da je to varka i da začarani krug treba što pre prekinuti.

Uz to, kao roditelji, morate da imate u vidu šta sport može značiti za dete – ništa ne može da zameni pokret i fizičke aktivnosti, jer se deca nalaze u rastu i razvoju, pa je vrlo bitno da se skeletno – mišićni sistem formira kako treba.


Pošaljite komentar