Ovo nisu problemi koji muče samo decu, već i odrasle ljude. Zapravo, svako može da se nađe u situaciji da bude sam i bez prijatelja, navešćemo primer – dete koje je promenilo školu, sada mora da se uklopi u novo društvo i vršnjake. Nekoj deci to lako polazi za rukom, dok drugima treba više vremena. Treća ostaju sama, izolovana, i traže način kako da se uklope.

Sport je izuzetno dobar način da se dete socijalizuje, da se uključi među svoje vršnjake. Svakako nije rešenje da imate mališana koji vreme provodi tako što gleda sadržaje sa interneta ili putem mobilnih telefona, laptopa ili tableta. Virtuelni svet nije stvaran, pa svakako niste obradovani time da vaše dete satima živi izvan realnih događaja. Realan svet znači da će dete biti u parku, ili na igralištu, nakon završene škole, i igrati se sa svojim drugarima. Pravim drugarima, a ne virtuelnim.

Ovo sve stvara samopouzdanje kod dece, kao i osećaj sreće, da su prihvaćeni od strane drugih. Zbog svega toga, Gimnastički klub Pobednik organizuje probne treninge, da se svi zajedno upoznamo.


Pošaljite komentar