Sport je neophodan za fizički razvoj i rast svakog deteta, a do tog zaključka se dolazi jednostavnom činjenicom da je pokret u osnovi svega. Neko ko vodi statično pasivan način života, teško će odrasti u osobu koja će imati pravilno držanje, ispravnu kičmu, stopala, u odraslog čoveka koji će biti snažan, pun energije, sa lepo izvajanim i zategnutim mišićima...

Osim benefita za fizički razvoj, gimnastika, i sport generalno, imaju uticaja i na psihološki razvoj mlade osobe. To bi značilo da se stvara jedna zdrava navika da se u trening odlazi u tačno određeno vreme i tako se stvori osećaj odgovornosti i discipline. Treneri su jedna vrsta autoriteta, koji se poštuju, a sve zbog toga jer su puno postigli u svojoj branši i od njih mnogo toga može da se nauči, te decu uspešno vode kroz savladavanje tehnika sportske discipline.

Pored navedenih prednosti, deca se druže, socijalizuju, što je daleko zdravije nego da vreme provode uz mobilni telefon, tablet ili računar. Ovakva deca su obično veoma pasivna, bez energije, bez snage, pa im je sve teško da odrade, a celo telo se pri tome ne razvija na način kako bi trebalo.

 

Pošaljite komentar