Recimo da imate dete i da želite da ono ima profesionalnu karijeru jednog dana. Možda ste vi strastveni ljubitelj sporta, i moguće da ste nekada davno želeli da budete profesionalac, ali eto, iz raznih razloga, to vam nije pošlo za rukom. Sada te snove pokušavate da ostvarite preko svog mališana.

Pitate se koji sport da odaberete, a da ne pogrešite, jer svi znamo da je kasno ako dete krene da trenira u pubertetu, i da bi trebalo početi u ranom uzrastu, negde od četvrte do šeste godine, ako hoćemo zaista ozbiljno da se bavimo sportom i da postižemo vrhunske rezultate.

Dakle, kod dece se često dešava da se predomišljaju, pa čak i onda kada su sasvim sigurni da nešto žele, nakon par godina im to dosadi, i hoće nešto skroz drugo. Vi se onda pitate, da li je to izgubljeno vreme i da li je sada kasno za profesionalnu karijeru?

Zato je najbolje da se izabere gimnastika. Razlog je jednostavan – to je bazičan sport, tako da uvek postoji mogućnost da dete krene na nešto drugo, i da ostavi gimnastiku, ako tako želi. Postavilo je dobre osnove.


Pošaljite komentar