Gimnastički klub Pobednik je uveo praksu da se prvi trening, koji se naziva probni, uopšte ne plaća, a razlog je što vi kada dovedete dete, ni ne znate da li će ono poželeti da se bavi gimnastikom ili ne. Naša statistika, koju vodimo u klubu, pokazuje da se većina dece odluči da nastavi da dolazi i da se aktivno bavi gimnastikom.

Jednostavno, atmosfera kod nas je previše lepa, živa, temperamentna, i deca se naprosto zaljube u sve ono što vide prvi put. Drugi put – jedva čekaju da dođu. Treneri su tu da pruže deci motivaciju, i da ih zaljube u gimnastiku, zbog toga što je to sport koji može mnogo toga da im pruži, u smislu psihološkog i fizičkog razvoja, i to će predstavaljati jednu lepu obavezu kojoj se unapred raduju. 

Takođe, istraživanja koja su rađena, govore da deca koja imaju dodatne obaveze i bave se nekim sportom, pokazuju bolji uspeh na svim poljima života – lakše se socijalizuju, nikada nisu sama i usamljena, efikasnije izvršavaju obaveze u školi i mnogo toga još. Sport ima niz pozitivnih aspekata. Prvi trening se ne plaća i gratis je za sve ljude dobre volje.


Pošaljite komentar