Ako ste sami roditelj koji je zaljubljenik u sport, onda vam verovatno teško pada što imate dete koje to isto ne zanima, skoro uopšte... Da li ste pomislili, da za razvijanje ljubavi i afiniteta prema nečemu, moramo to isto i da upoznamo, da se istom približimo?

Konkretno, deca mogu isto tako da imaju odbojnost prema školi, ali se u školu mora ići, tako da vremenom, to postaje navika, i osim učenja, škola pruža mnogo toga – druženje, tokom odmora i posle završenih časova, prve ljubavi, simpatije... To je jedan divan životni period koji bi trebalo iskoristiti na pravi način.

Isto je i kada se radi o sportu. Dovoljno je da dovedete dete na prvi, probni trening koji organizujemo u Gimnastičkom klubu Pobednik, da bi se ono upoznalo sa atmosferom, drugim vršnjacima, trenerima... Vrlo brzo će biti sasvim oduševljeno, jer će želeti da postane deo svega toga. To je veoma lako, jer možete da zakažete početak redovnog treniranja. Ono se brzo pretvara u lepu naviku, kao što je i škola i primer za to opisan u tekstu. Tako da, deca jedva čekaju vreme da spreme opremu i krenu put sale za treniranje. 


Pošaljite komentar