Imamo varijantu gde deca ne znaju šta hoće ili žele sve, ili ne žele ništa... Sve su to dileme, ako ste roditelj koji je svestan koliko je sport dobar za zdravlje i koristan za psihički i fizički razvoj mlade ličnosti.

Dakle, u jednom slučaju, deca prate sa istim interesovanjem, i tenis, i košarku, i odbojku, fudbal, vaterpolo, plivanje, atletiku, rukomet... Na drugoj strani, ne znaju uopšte da li žele sport i koja bi to disciplina bila uopšte...

Ono što roditelje takođe brine, jeste činjenica da se pitaju, da li kasnije mogu da prebace dete na neki drugi sport, ako se predomisli. Ovo se posebno dešava u slučajevima kada dete nema izraženu želju da se bavi nečim kao primarnim, nekom disciplinom, pa kasnije odluči da bi bilo bolje nešto sasvim drugo. Tada se postavlja pitanje, da li je izgubljeno vreme i može li isto da se nadoknadi?

Vrlo je korisno znati da se sa treniranjem gimnastike, bilo sportske ili ritmičke, ne gubi nikakvo vreme i da vi možete da nastavite tamo gde ste stali, ako dete odluči da se prebaci na drugi sport.


Pošaljite komentar