Kada kažemo reč baza, onda mislimo na neku osnovu. Upravo to gimnastika i jeste – baza ili osnova za sve druge sportove, a u nastavku ovog kratkog teksta ćemo navesti razloge zbog čega je to tako.

Dakle, i sportska i ritmička giimnastika su deo giimnastike. Razlika je u tome što sportsku gimnastiku treniraju i dečaci i devojčice, dok ritmičku vežbaju samo pripadnice lepšeg pola. Pored te razlike, ima ih još, a one se ogledaju u spravama na kojima se izvode vežbe, kao i šta je sve potrebno da bi se te vežbe pravilno izvele. Dakle, kod sportske gimnastike akcenat je na snazi i akrobatici, dok ritmiku prati muzika, koje kod sportske gimnastike nema. Ritmika je spoj baleta, plesa, muzike i sporta, što stvara jednu sjajnu kombinaciju, ako imate devojčicu koja ne zna čime tačno treba da se bavi.

Ako vaš dečak voli neke vratolomije i snažan je, onda je sportska gimnastika pravi izbor za njega. Bazični sport je u osnovi svih drugih, jer svaki trening bilo koje discipline započinje zagrevanjem, dok se završava istezanjem i to su iste te vežbe koje se rade i u gimnastici.

Pošaljite komentar