Danas je bavljenje dece sportom nešto što se podrazumeva i bez čega ne može da se zamisli jedan svakodnevni život mališana. Ipak, roditelji sebi postavljaju pitanje, da li je uzrast od tri godine preuranjen za upisivanje na bilo koji sport?

Ovo sve potiče iz straha da se ne izgubi vreme, jer su neki roditelji izuzetno ambiciozni i žele da stvore buduće šampione. Stoga sebi postavljaju pitanje koje mi imamo u našem naslovu teksta.

Odgovor stručnjaka, odnosno trenera bi bio da je idealno da sačekate četiri godine i da tačno vidite koje afinitete ima vaše dete. Možda će ono samo da pokaže da ga nešto zanima, kao što je slučaj sa mališanima koji su opsednuti teniskim mečevima, te jedva čekaju da im kupite reket i da isti uzmu u ruke. Poneke devojčice uživaju da plešu, ali i da izvode razne vežbe, tako da ni ovde nećete imati specijalnu dilemu – za njih je ritmička gimnastika.

Dakle, četiri godine deteta je idealan uzrast kada bi trebalo da se krene sa sportom, a da to nije ni prerano ni prekasno.

Pošaljite komentar