Roditelji se često plaše da će decu upisati na neki sport, i da ona onda neće imati dovoljno interesovanja i motiva da se istim bave. Smatraju da je to možda previše pored školskih obaveza, koje su mnogobrojne, i pored domaćih zadataka, koji oduzimaju svakoga dana po par sati...

Da li je to, zaista, baš tako?

Gimnastika, sportska i ritmička, sport je u koji se deca veoma lako zaljube. To je ono osnovno što ih pokreće da treniranje shvate kao nešto što je poželjno i lepo, a ne kao obavezu koju moraju da izvršavaju. To nije nikakav napor, već termin koji se jedva čeka, pre svega zbog vežbanja u kome su deca iz treninga u trening sve bolja, a onda i zbog druženja sa vršnjacima.
Istovremeno, sve ovo znači da ćete decu otrgnuti iz kandži virtuelnog sveta, koji ne može doneti ništa dobro kada je u pitanju psiho-fizički razvoj mališana, niti kada se radi o socijalizaciji.
Deca koja imaju mnogo prijatelja na društvenim mrežama, u stvarnosti veoma teško uspostavljaju kontakte i introvertna su. Sport služi da ih otvori i učini društvenim, sigurnim u sebe kada je reč o kontaktima. 


Pošaljite komentar