Roditelji nam često postavljaju ovo pitanje. Ponekad vlada uverenje da ako se krene sa treniranjem jednog sporta, da se mora nastaviti isto to, i da se ne može preći na nešto drugo. Ipak, sa gimnastikom to nije tako.

Pre svega, gimnastika je bazični sport, što bi značilo da se on nalazi u svim ostalim sportskim disciplinama. Naime, svaki trening bilo čega počinje tako što se igrači zagrevaju radeći iste vežbe koje se rade i u sklopu sportske gimnastike, a trening završe tako što se istežu.

Ukoliko vaše dete, u nekom trenutku, pokaže interesovanje za drugim sportom, sa gimnastike će biti najlakše preći. To je iz razloga što je dete postavilo dobre osnove i temelje, i steklo lepu naviku da vežba i trenira, te da dolazi uvek u zakazano vreme na termine za treniranje.

U svakom trenutku dete je moguće prebaciti na košarku, vaterpolo, tenis, odbojku, rukomet, atletiku, skijanje ili bilo šta za čim postoji veće interesovanje.

Da biste svoje dete zainteresovali, dovoljno je da nas pozovete telefonom i da zakažete jedan probni trening, koji je u potpunosti besplatan, i služi da se upoznamo. Birate termin koji vam odgovara, i kada dete bude osetilo sjajnu pozitivnu atmosferu, veoma brzo će poželeti da bude deo iste.

 

Pošaljite komentar