Svi znamo da su sport i fizička aktivnost nešto zaista najvažnije kada je u pitanju rast i razvoj mališana. Međutim, novo doba je donelo i neke štetne navike, kao što je sedenje za računarom, tabletom ili mobilnim telefonom, pošto je zaista mnogo zanimljivih sadržaja za decu.

Na ovaj način, deca postaju pasivna, vode statičan način života, a sve to dalje znači niz problema koji mogu da nastanu: kriva kičma, bolovi u leđima, pogrbljeno držanje, opušteni i slabi mišići, nedostatak snage, okretnosti, spretnosti...

Verovatno vaše dete samo neće potražiti da ga upišete na neki sport i zato bi trebalo ovu ulogu da sami preuzmete. Sportska gimnastika je odličan izbor, pre svega zbog toga što je to bazičan sport. To bi značilo da se gimnastika nalazi u osnovi svih drugih sportskih disciplina, odnosno – svaki čas fizičkog vaspitanja počinje vežbama, i svaki trening bilo kog sporta, takođe kreće sa vežbama zagrevanja i završava se vežbama istezanja.

Ono što je jako dobro, to je da možete svoje dete, u svakom trenutku, prebaciti na neki drugi sport, pošto je postavilo veoma dobre osnove. Neretko se mališani odlučuju za plivanje, fudbal, tenis, rukomet, odbojku, dok neki nastave sa sportskom gimnastikom.

 

Pošaljite komentar