Postoje mnoga deca koja jednostavno vole sve sportove ili suprotno – baš ništa ih od toga ne zanima. Roditelji su tu u dilemi, jer ne znaju šta da rade, pošto ne žele da deci nameću nešto, a pri tome su svesni koliko je sport zdrav za rast i razvoj, i to ne samo u fizičkom, nego i u mentalnom smislu.

Dešava se da roditelji primete da dete voli da igra, da skače, da je hiperaktivno, ali kada ga pitaju šta je to što bi želelo da trenira – tada odgovor izostaje. U ovom slučaju je najbolje da mališane dovedete na probni trening sportske gimnastike. Razloga za to ima mnogo. Pre svega, sportska gimnastika je bazičan sport i u svim drugim je sportovima, tako da se dete može lako odlučiti za bilo šta drugo kasnije, ako želi.

Probni trening se ne naplaćuje u gimnastičkom klubu Pobednik, već je potrebno samo da se zakaže putem telefona. Poenta dolaska jeste da se oseti atmosfera i da dete vidi kako je to lepo kada se trenira, da uvidi koliko su sposobni njegovi vršnjaci, kako su spretni, okretni, vešti, snažni... I na kraju, i vaše dete će poželeti da bude isto takvo. Dolasci na redovne treninge posle jako kratkog vremena postaju nešto čemu se deca raduju, i to nije neka dosadna obaveza.

 

Pošaljite komentar